چهارشنبه 2 فروردين 1402 - 1 رمضان 1444 - 2023 مارس 22 - ساعت 7:29
335رکورد در مدت زمان 0.046ثانیه
عبارت مورد جستجو :
در محضر نور 18 شهریور 1385 0:15
نوریان، یکایک در حجر گردآمده، از خود صفحاتى زرّین به ودیعت نهاده‏اند. گاه با معبود خود سخن گفته ودل شیدا به معشوق سپرده‏اند. آهى برخاسته از دلى سوخته سرداده، اشکى ناشى از پاکى سرشت، و حاکى از صفاى سیرت بر صورت روان ساخته‏اند، و با حضور در حجر اسماعیل و جوار بیت اِله ابراهیم، «نورٌ على نور» را عیان بخشیده‏اند و از اینجا بر ناریان تاخته و گاه با حقیقت نورى‏شان، دلِ تاریک و سیاهشان را شکافته، و آنان را به خشوع و کرنش در برابر حق واداشته‏اند، اینجا را مدرس خود قرار داده، درس توحید و معارف گفته‏اند و گاه از اسرار مگو نیز سخنى آورده‏اند. چه زیباست که با هم، این صفحات رنگین کمان را ورقى زنیم، و نظاره‏گر محفلشان در محضر نور باشیم:
هر سال با فراسیدن ماه محرم، عزاداران حسینی در سراسر جهان به برگزاری مجالس متعددی در سوگ اباعبدالله الحسین مبادرت می ورزند. این مجالس و دسته های عزاداری، برنامه های سوگواری حضرت در تکایا و مساجد قرن هاست که در میان شیعیان و عاشقان امام حسین(علیه السلام) ادامه یافته است و اساسا ریشه این عزاداری ها و اولین آنها از جانب ائمه علیهم السلام بود. چه آن زمان که حضرت زینب (سلام الله علیها) در کاخ یزید اولین عزای رسمی را در سوگ برادر مظلوم اش داشت و چه آن زمان که امام زین العابدین (علیه السلام) مجلس عزاداری برای پدرشان داشتند و عزاداران به این مجالس می آمدند و در سوگ حسین(علیه السلام) می گریستند. اما به راستی فلسفه این عزاداری ها چیست؟ عزاداری اهل بیت برای سیدالشهدا چگونه بود و امروز عزاداری ها باید چگونه باشد؟ مساجد و تکایا تا چه اندازه در برگزاری مراسمی محتوایی در سیر عزاداری ها تاثیرگذارند؟ این موارد پرسش هایی بود که با حجت الاسلام محمدامین پورامینی، استاد حوزه و دانشگاه و پژوهشگر سیره اهل بیت به گفت وگو نشسته ایم که حاصل آن را می خوانید:
برخورد امام رضا (ع) با جریان های مخالف
کتاب «بقیع در بستر تاریخ» ترجمه کتاب بقیع الغرقد فی دراسة شاملة نوشته استاد محمدامین پورامینی است که توسط آقای حسن سجادی پور ترجمه شده و توسط پژوهشکده حج و زیارت در دی ماه 1394 منتشر شده است
. با توجّه به این‏که خیلى علاقه‏مند بودم در باره دلیل این حکم اسلامى به جوابى قانع کننده دست یابم، به تفسیر نمونه روى آوردم و نهایتاً به این جواب رسیدم: چون مردان در خانواده غالباً عضو مؤثر اقتصادى‏اند و مخارج خانواده را متحمل مى‏شوند و بافعالیت‏هاى اقتصادى خود چرخ زندگى خانواده را به گردش در مى‏آورند، اگر این تفاوت مراعات نشود، خسارتى بى‏دلیل به بازماندگان مرد مقتول و فرزندان بى‏گناهش وارد مى‏شود. بنابراین، اسلام با قانون پرداخت نصف مبلغ در مورد قصاص مرد حقوق همه افراد را رعایت کرده و از خلأ اقتصادى و ضربه نابخشودنى به یک خانواده جلوگیرى کرده است.
  • تعداد رکوردها : 335